Lenka Nová Dopisy Tour

Lenka Nová Dopisy Tour

Délka:120 minut
Žánr:Ostatní

Trailery

Fotogalerie

Plakáty

21/3/2020 vyšlo nové album Dopisy. Termín vydání jsem měla už dlouho naplánován. I přes mimořádnou situaci kolem koronaviru, jsem se rozhodla toto datum dodržet. Jsem přesvědčena, že hudba může v této složité době lidem pomoci a první reakce potvrzují, že jsem udělala správně.

Album bylo inspirováno skutečnými dopisy, které jsem od vás sbírala tři roky. Záměrem bylo vetknout písním autenticitu, intimitu a najít osobní příběhy, které skutečně někdo prožil. Skrze dopisy lidi dokážou snáz a s rozvahou říct co mají na srdci, ať už v dobrém nebo ve zlém. Společně se zkušenými textaři Tomášem Belkem, Lukášem Pavláskem, Vladem Krauszem a Petrem Linhartem, jsme pak posbírané dopisy přetavovali do podoby písňových textů. Většinu z nich jsem zhudebnila s vynikajícím kytaristou Josefem Štěpánkem, který je zároveň jedním z producentů alba.

Základem mého fungování jsou zejména koncerty, proto jsem chtěla, aby i ve studiu kapela nahrávala společně. Kromě již zmiňovaného Josefa Štěpánka, jsem přizvala Petra Maláska, basu nahrál Rasťo Uhrík a bicí Miloš Dvořáček. Producentskou dvojici pak doplnil zkušený mistr zvuku Michal Pekárek. Výsledkem je silné album s výborným zvukem

Rok výroby: 2020

Země původu:

  • Česká republika