Barcarole - Rozptýlení

Barcarole - Rozptýlení

ČVPřístupnost od 10 let
Délka:70 minut
Žánr:Divadlo

Fotogalerie

Plakáty

BARCAROLE - ROZPTÝLENÍ /NOVINKA – CHYSTANÁ PREMIÉRA 22.4.2023 v Praze/

autor: Igor Chmela

režie: Igor Chmela

Divadelní obsazení: Vlasta Peterková, Jan Dolanský, Lenka Vlasáková, Ladislav Hampl, Igor Chmela.

Filmové obsazení: Denisa Barešová, Lenka Vlasáková, Jan Kačer, Rostislav Novák st., David Prachař, Ladislav Hampl, Jan Dolanský, Matouš Ruml, Miluše Hradská.

délka představení: 70 min.

délka filmu: 35 min.

synopse hry:

Hodinový manžel přichází do bytu staré důchodkyně Isabely, jejíž pračka vytopila nerudnou sousedku. Její garsonka ovšem nepůsobí jako domov opuštěné důchodkyně, ale spíš jako klinika vyšinutých jedinců, z nichž jeden není schopen splnit poslední přání své manželky, další je rozzuřená feťačka, která má odpor k uprchlíkům z třetího světa a jedna vznešená důchodkyně, které se zjevuje uražený manžel, v myslivecké kamizolce, který se domáhá svých práv.

Během této bizarní návštěvy padne iluze jednoho šťastného manželství, vyjasní se jedno staré nedorozumění, několik dalších nastane a v kuchyňských spotřebičích se ukážou i ti, kteří už tu dávno nejsou….

Komedie Rozptyl (pracovní název) je o tom, že každý má své potřeby a svá přání, a že někteří se jich domáhají i 40 let po své smrti. Je to komedie o lidech, kteří mají starosti a potřebovali by rozptýlit.

Součástí divadelního projektu je i krátký film Barcarole, jehož projekce proběhne po krátké přestávce. Film měl premiéru na MFF v Karlových Varech.

Mladičká ošetřovatelka Zdena začíná svoji první noční směnu v domově seniorů a rovnou je vystavena nelehké zkoušce – musí se postarat o tělo zemřelého klienta. Mrtvý člověk se stává předmětem, který je třeba očistit, uklidit a uložit do krabice, ale také zbožím, o něž se trapně servou zaměstnanci konkurenčních pohřebních agentur. Jemný portrét mladistvého tápání a realistický příběh setkání se smrtí v sobě snoubí fyzicky intenzivní momenty s groteskním humorem a špetkou naděje, že takhle skutečný konec přeci jen vypadat nemůže. Životní optimismus do něj vnášejí paradoxně ti, kdo by měli být na konci cesty: mrtvý pan Malý a jeho vzpurný spolubydlící Novotný, který tu noc přišel o zuby.

Rok výroby: 2022

Země původu:

  • Česká republika